Duurzaam innoveren in de houten trappen

Houten trappen zijn ook tegenwoordig nog mateloos populair en dat is niet zo vreemd want een houten trap geeft een warme uitstraling, is onderhoudsvriendelijk en heel duurzaam. Nog niet zo heel lang geleden was het moeilijk hele trappen, inclusief de betimmering, van hout met een FSC-keurmerk te maken, maar dat kan nu wel en daarom maken we bij Timmerfabriek Besseling in Vierakker alleen nog trappen van hout dat afkomstig is uit verantwoord bosbeheer, waarbij voor iedere gekapte boom een nieuwe wordt geplant.

Hergebruik van materiaal

Bij het vervaardigen van een trap blijft veel restmateriaal over. Dit wordt door ons gebruikt voor het maken van andere traponderdelen. We gebruiken bijvoorbeeld het materiaal dat overblijft na het uitfrezen van trapbomen, oftewel de zijkanten van een trap. We kunnen echter niet al het restmateriaal hergebruiken. Wat overblijft, gaat naar andere fabrieken waar het alsnog verwerkt wordt.

Duurzaam ondernemen
Anno 2019 staat duurzaam ondernemen hoog op de agenda. Bij ons maar ook bij onze klanten die steeds vaker expliciet vragen om hout met een FSC- of PEFC-certificaat. Wij vinden dit een zeer goede zaak, want op deze manier wordt er ook in de  toekomst steeds duurzamer gebouwd.


Zeeën van ruimte; onder de trap

Het gros van de Nederlandse huizen heeft één of meerdere trappen. Die heb je nou eenmaal nodig om naar boven en weer naar beneden te komen. De ruimte onder de trap telt, vinden we, eigenlijk niet helemaal mee in de woonruimte. Het is op zijn best is het een plek waar de kat een mandje heeft staan of de kinderspeelhoek wordt geplaatst. Maar meestal is het een lastig te stofzuigen verzamelplaats van allerhande rommeltjes. En dat is jammer, want die ruimte is op allerlei manieren te gebruiken zie voorbeelden.


Handige trapkast

Een extra werkplek

De kinderen een mooie speelhoek

Traplades

0
Feed